TAIVALKOSKEN LINNUSTO

Katso tästä tuorein kuluvan vuoden (2017) lintuhavaintotilanne
LintuATLAS
Katso tästä v. 2017 listalta puuttuvia (ajankohtaisia) lajeja
Lokakuussa 2018 havaittuja lajeja sekä puutteita (uusi)
Pihabongaus-tapahtuma 24.-25.1.2009
Talvilintulaskenta kirkonkylän reitillä. (reitti kartalla)
PPLY:n talviralli Taivalkoskella.
Tästä ajankohtaisiin Syötteen alueen lintuhavaintoihin (Tiira)

Näillä digitaalisilla linnustosivuilla on kuvauksia Taivalkosken kunnan alueelta tavattavista linnuista. Linnut ovat suomenkielisen nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Taivalkoskella pesivät linnut sekä muuttomatkoillaan täällä pysähtyvät tai muutoin tänne eksyneet luonnonvaraiset linnut on pyritty kuvaamaan digitaaliseen muotoon ja saamaan niistä myös ääninäyte. Nämä sivut tulevat laajenemaan pikkuhiljaa paikallisten harrastajien ja muiden lintuharrastajien toimesta.

Saat linnut
näkyviin linkkilistasta joko suomenkielen mukaisessa aakkosjärjestyksessä tai linnun tieteellisen nimen mukaisessa järjestyksessä. Klikkaa hiirellä linnun nimeä, jolloin ruudun keskelle tulee kuva ja muuta tietoa kyseisestä linnusta.
Kukin lintulaji on esitetty omalla sivullaan. Esiintyminen ym. tiedot  on esitetty Taivalkosken "horisontin" mukaan. Linnun kuvaa klikkaamalla saat siitä suuremman kuvan, koko alle 100 kt. Sivulla on yleensä linkki myös videoleikkeeseen (koko 0,5 - 1 Mt) ja ääninäytteeseen (koko alle 100 kt).

Aineisto sivuilla on allekirjoittaneen osalta vapaasti käytettävissä opetus- tai yksityiskäyttöön (esim. www-sivuille). Käytön yhteydessä lähde (©Kalevi Hirvonen) on kuitenkin mainittava. Ammattimaiseen tai kaupalliseen käyttöön tarvitaan tekijän lupa.

Kalevi Hirvonen